Pereiti prie turinio

Problemos su joomla!


Rekomenduojami pranešimai

Seniai sakiau kad Joomla sucks. Vietoje kasdienių taisymų geriausia yra naudoti padorią TVS, pvz. kaip PHP-Fusion, o tada pagal tutus susidėti visus saugumo atnaujinimus ir bus idealus variantas - nei tokių nesamonių bus, bus begalės modu ir dizainų(joomla vs php-fusion jų kiekis yra kone koeficientu 1 prie 100), ir bent padorus Lietuviškas supportas bus. Nereiks į kažkokius anglų saitus vaikščioti ir ieškoti ten LT forumų, kad kažkas po metų atsakytų.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ozzWanted Joomla support lietuviškas yra forum.joomla.org , dizainų tai ppat yra pilna ti kreikia žinoti kur jų ieškoti, saugumu daug labiau pasižymi nei php-fusion, o čia jam reiktų išnaujo paredaguoti visus pranešimus ir turėtų suveikti. Beje mod'ų yra taip pat pilna

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

saugumu daug labiau pasižymi nei php-fusion

Modinta su saugumo atnaujinimais Php-Fusion yra bemaž 2 kartus saugesnė už Joomla. Php-Fusion v7 versija yra taip pat saugesnė už Joomla: kol kas ją galėjo išbandyti tik tarptautiniai Php-Fusion crew nariai ir oficialių support saitų savininkai, tame tarpe ir aš. Kodas parašytas nuo šiol pilnai CSS ir W3C Valic, jokių ten daugiau register globals, jokių <b></b> non-valid tagų. Visur yra break'ai, <strong></strong> bei css strong'o tagai, ir visas source parašytas ant Super Globals, taip pat jokių ten daugiau fallback ir redirect - bus paprastas ir saugus - forbidden. O ir funkcionalumas žymiai padidintas, nuo šiol bb kodai ir smailai bus imami iš sql, todėl bus lengvai redaguojami, taip pat forum polls, posts numbering, comments paging ir t.t. Pilnas atnaujinimų sąrašas čia: http://www.phpfusion-lt.com/news.php?readmore=345.

 

dizainų tai ppat yra pilna ti kreikia žinoti kur jų ieškoti. Beje mod'ų yra taip pat pilna

Dėl modų skaičiaus - reikia žinoti ar nereikia, matyt nesupranti kokie Php-Fusion modų ir temų mastai. Kad labiau orintuotumeisi:

Php-Fusion: ~8 tūkst. modų ir ~6 tūkst. temų

PhpBB: ~4 tūkst. modų ir ~ 2 tūkst. temų

Joomla: ~ 1 tūkst. modų ir ~ 700 temų.

 

Skirtumą pastebi?

 

ozzWanted Joomla support lietuviškas yra forum.joomla.org

Na jau nejuokink. Jau toks ten stulbinantis forumo Lietuvių kalba aktyvumas kad tik neduok tu dieve:

5437 Posts in 925 Topics
Ir tai
perašyta per 2 metus

 

Kad realiai gaudytumeisi mastuose, pasakysiu kad Oficialiame lietuviškame Php-Fusion supporte per mėnesį yra parašoma beveik 11 tūkstančių pranešimų, o sudėjus bendrai visus Lietuvos Php-Fusion palaikymo saitus - 2 dizainų, modų, mėgėjų ir pagrindį, per mėnesį yra parašoma apie 24 tūkstančius pranešimų. Palyginimui - tavo minėtame Joomlos LT supporte per mėnesį vidutiniškai yra parašoma iki 500 pranešimų.

Ar skirtumą bent jau čia pastebi?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ozzWANTED, koks tau skirtumas kas ka naudoja? Tai kad tu sakai kad phpFusion saugesne ir geresne dar nieko nesako. As pvz, kai pamaciau admin panel phpFusiono iskart ji uninstalinau. Del dizainu. Gal ju daugiau, bet jie visi beveik vienodi. Beje joomloj paciam sukurti dizaina yra daug lengviau. Taigi, neirodinek, kad phpFusion yra geriau, nes kiekvienas naudoja tai, kas jam patinka ir tenkina jo poreikius.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

ozzWANTED, koks tau skirtumas kas ka naudoja? Tai kad tu sakai kad phpFusion saugesne ir geresne dar nieko nesako. As pvz, kai pamaciau admin panel phpFusiono iskart ji uninstalinau. Del dizainu. Gal ju daugiau, bet jie visi beveik vienodi. Beje joomloj paciam sukurti dizaina yra daug lengviau. Taigi, neirodinek, kad phpFusion yra geriau, nes kiekvienas naudoja tai, kas jam patinka ir tenkina jo poreikius.

Turinio Valdymo Sistema, daryta viešam masiniam naudojimui niekada netenkins tavo poreikių. Jeigu nori kad tenkintų, TVS susikuri pats, kaip padariau pvz. aš. Tuomet tavo paties kurta TVS idealiai atitiks tavo įgeidžius ir poreikius, tu nedėsi į ją to kas nereikalinga, o kursi tik tai ko nori. O kas dėl dizaino kūrimo - vėlgi pabrėšiu, kad dizainų sistema vyravusi nuo Php-Fusion v5 laikų 2004 metų pradžioje, bus pakeista visiškai nauja struktūra nuo Php-Fusion v7, ir galiu drįsti teigti kad v7 dizaino kūrimas kur kas daugiau galimybių duoda dizaino kūrėjui nei kokioje nors yomla. O apie tai kad dizainai fusionui negali būti skirtingi nusišnekėjai.

Palygink skirtumą ką gali padaryti dizainas:

http://www.php-fusion.co.uk

http://www.phpfusion-lt.com

http://www.wtfthemes.com

http://www.nes-x.net

http://www.nfs.xz.lt

http://www.musis.xz.lt

http://www.kietekas.com

http://www.healthy.5gigs.com/fusion/ (visai vos ne delfis)

http://www.lafesta.lt

http://img412.imageshack.us/img412/1562/cmsastarchatjn5.jpg (starchat'o kopija)

http://www.ea-fanai.tk

http://www.topukas.info

http://www.telsiai.info

http://www.indrosradijas.lt

http://www.mp3pasaulis.com

http://www.ledas.net

http://extreme-fusion.pl

http://www.c-music.ten.lt

ir daugelis kitų. Ir šie projektai padaryti dar tik su v6 branduolio dizaino galimybėmis. Tad pilnai drysiu teigti kad net ir šiuo metu su Php-Fusion galima sukurti tikrai ne ką prastesnį saitą nei su Joomla.

Redagavo ozzWANTED
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nors prie zodziu paprastai nesikabineju, bet is sio tavo pasakymo, eina suprast, jog tu pripazysti joomlos pranasuma... :) :)

Tu kalbėjai apie dizainą, ir išgyrei milžiniškas jo galimybes. Aš tau argumentavau kad DIZAINO atžvilgiu(manau iš temos ir kitų postų turėtum apie tai suprasti pats) su Php-Fusion, net ir senąja v6 versija galima sukurti niekuom neprastesnių portalų, ir pateikiau pavyzdžius. Taipogi, kaip minėjau, nuo Php-Fusion v7 branduolio, dizaino sistema bus žymiai išplėsta, ir bus kur kas geresnės galimybės dizainų kūrėjams nei kokioje Joomla. Manau atsakiau pakankamai aiškiai. Ir mes čia kalbėjome tik apie dizainą. Kodo paprastumu, modų skaičiumi ir valdymu Php-Fusion keliskart lenkia tą Joomla ir taškas.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gerai, gerai, peace... :D Kaip kam geriau, taip tas ir daro, kas jam geriau - ta naudoja... :) Na php-fusion nebandziau jau pora metu, tad del sportinio azarto paziuresiu kai dabar ten viskas... Nieko pries as neturiu del php-fusion, taciau is savo patirties joomla man patikimiau atrodo, beje del lt sopport'o joomlos, postu ten tiek mazai vient del to, nes mazai problemu, ir kadangi praktiskai sprendima galima rasti pasinaudojus paieska, tai neverta terst forumo, o del pagalbos tam forume - atsakyma i problemos sprendima geri dedes paraso valandos begyje ir jei neklausi nesamoniu - padeda labai labai geranoriskai, su kodo pavyzdziais, etc... :P

 

Na jei sakai, kad php-fusion ketina padaryt pervesma, tai tada ziuresim... :)

Nedarant offtopic, pakursiu tema "php-fusion vs joomla", ten ir padarykim apzvalga abieju TVS su visais + ir - , ir be jukiu tas ar tas yra geriausia, nes as taip galvoju...

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokama.

  • Naujausios temos

  • Karštos temos

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...