Pereiti prie turinio

Individuali veikla. Kaip įregistruoti individualią veiklą?


Rekomenduojami pranešimai

Mode: prisikabinti gali bet kas. Kad ir konkurentai, apsimete vienom ar kitom institucijom. Ko pinigai cirkuliuoja E-Gold'e ar kur kitur, tai tikrosiom institucijom, man rodos, vienodai sviecia. Bet kai i Lietuva jie prades eiti, tai tada bent jau pajamu mokesti tai reiks sumoketi (jei jie virsys neapmokestinama minimuma). :)

o kaip del e-parduotuves? jei turi reselerio teises, tai reik registruoti veikla ir moketi ka nors?

Jei tu pats tiesiog tik reklamuoji parduotuve ir gauni kazkoki tai procenta nuo tos parduotuves pelno (buna taip kaikur), tai tada toki dalyka galima traktuoti kaip darba toje parduotuveje ir tau veiklos issiimti nereiketu, tik sumoketi pajamu mokesti. Bet jei tu asmeniskai perki grotuvus o po to juos pardavineji, tai reikia tada jau ko nors daugiau, nes neturedamas individualios veiklos pazymejimo ar verslo liudijimo gali tik atsitiktiniu sandorius sudarineti (pvz. parduoti sena automobili etc.), o e-shop'as i tai jau butu nebepanasu.

Bet ar kas nors prisikabins, tai cia jau kitas klausimas. :lol:

 

P.S. As ne teisininkas, nesu garantuotas pateiktos informacijos teisingumu ir neatsakau uz patirta zala ir kitas pasekmes. :D

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Nuoroda i sita informacija as idejau siandien sioje temoje. Matyt praleidai. :lol:

 

Jei nepilnametis gali dirbti kitiems, tai kodel negaletu dirbti sau? Manau, kad butu nesamone neleisti uzsidirbineti pinigu nepilnameciams. O prie ko cia tevai? Juk jie nebutinai turi duoti pinigu? Tik padengti zala, bet zalos pridaryti galima ir neuzsiiminejant individualia veikla. :)

O "fiznis asmuo" skaitoma nuo gimimo ir dabar vyksta (kazkada vyko) diskusijos, kad net ir pries gimima turetu buti skaitomas fiziniu asmeniu, igauti teises i gyvybe (cia tipo pries abortus). :D

 

Kaip tai prie ko tevai? Juk jie uz tave atsako iki 18 metu. Kai dirbi kitiems ir esi nepilnametis, tai kiek zinau tevai turi duoti sutikima darbu, kitaip taves niekas nedarbins. Be to, budamas nepilnametis negali daug kur dirbti, tarkim pavyzdys:

 

Nori dirbti namu dazytoju. Negalima. Kodel? Todel, kad tik nuo 18 metu galima gauti aukstalipio pazymejima, kad galetum dirbti aukstyje.

 

O del to kad tau isduos individualia veikla nuo 16, tai vistiek atsakingi bus tevai. Esme tame, kad uz save atsakingas negali but ir viskas. Nepilnameciai gali buti ir UAB akcininkai kiek zinau, taciau jie vadovauti negali, nes ju parasas neduoda jokios atsakomybes. Tarkim, tavo vienas is tevu turi UAB. Jis yra 50% akcininkas. Bet atsitiko nelaime ir jis numire. Tada istatymiskai tu paveldi jo akcijas, taciau naudotis jomis tu igauni teise tik budamas pilnametis. Nepilnameciai negali buti verslininkai ir taskas.

 

Beje. Kaip suprast ta tavo "Juk jie nebutinai turi duoti pinigu?" pasakyma?

Redagavo Sharunas
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Beje. Kaip suprast ta tavo "Juk jie nebutinai turi duoti pinigu?" pasakyma?
Čia buvo nukreipta į:
Jeigu dalintu 16-meciams veiklas tai tevai bankrutuotu :D
Kodėl bankrutuotų? Suprantu, kad jie atsakingu už tavo sukeltus vienokius ar kitokius nuostolius, kuriuos gali sukelti ir versdamasis vienokia ar kitokia veikla, tačiau neprotingas nepilnametis nuostolių laisvai gali pridaryti ir nesiverčiant jokia veikla. :lol:

 

O del to kad tau isduos individualia veikla nuo 16, tai vistiek atsakingi bus tevai. Esme tame, kad uz save atsakingas negali but ir viskas.
Tikrai ne "ir viskas". Yra atvejų, kai nepilnamečiai gali būti pilnai už save atsakingi (įgyti visišką civilinį veiksnumą).

 

Visišką civilinį veiksnumą galima įgyti trim pagrindiniais būdais:

  • Pilnametystė - manau čia viskas aišku. :)
  • Santuoka - gal kas norėtų susituokti, kad galėtų įmonę įsteigti? Paskui galima ir išsiskirti, veiksnumas galioja. :D
    Tais atvejais, kai įstatymai leidžia fiziniam asmeniui sudaryti santuoką anksčiau, nei sueis aštuoniolika metų, asmuo, kuriam nėra suėjęs šis amžius, įgyja visišką civilinį veiksnumą nuo santuokos sudarymo momento. Jeigu vėliau ši santuoka nutraukiama ar pripažįstama negaliojančia dėl priežasčių, nesusijusių su santuokiniu amžiumi, nepilnametis įgyto visiško veiksnumo nenustoja.
  • Emancipacija - įdomus dalykas - visiškas sūnaus paleidimas iš tėvo valdžios.
    Nepilnametis, sulaukęs šešiolikos metų, jo tėvų, globos (rūpybos) institucijų, jo rūpintojo ar jo paties pareiškimu gali būti teismo tvarka pripažintas visiškai veiksniu (emancipuotas), jeigu yra pakankamas pagrindas leisti jam savarankiškai įgyvendinti visas civilines teises ar vykdyti pareigas. Visais atvejais, kad nepilnametis būtų pripažintas visiškai veiksniu, reikalingas paties nepilnamečio sutikimas.

--

Nepilnameciai negali buti verslininkai ir taskas.
Norint įsteigti įmonę (AB, UAB ar kokią IĮ) reikia būti visiškai veiksniu, o tokiam tapti, kaip matote, yra 3 būdai ir pilnametystė yra tik vienas iš trijų, tad ir nepilnamečiai atskirais atvejais gali būti verslininkais. :D
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 4 savaičių...

Sveiki norėčiau pasiklausti ketinu pradeti savo veikla e-shop srityje ketinu pardavinėti IT produktus tad skaičiau čia apie tuos mokesčius ir norėčiau pasiklausti pirkimas produkto įskaičiuojamas kaip į išlaidas ar ne?

 

Dar kalusimas kaip del tarkim to sandėliavimo žinau kad sandėlys turi atitikti es standartus ar butinas toks dalykas kaip sandėlys nes yra ir kitokių būdu pvz iš kart iš vietos kur perki gali nukreipti ten tiesiai pas žmogu nebent atsiskaitymas vyktu pristatant prekę.

 

Būtu labai šaunu kad atsirastu žmogus kuris galeėtu paaiškinti smulkiau jeigu toks atsiras butu gerai kad susisiektu per skype: Tomasp787

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 2 mėnesių...

veiki,

as noriu artimuoju laiku teikti web paslaugas. dizaino prtogramavimo ir pan...

ar man reikia registruotis? ka reikia daryti kad legaliai nieko nebijnt sukurti svetaine. joje rasyti kad tu teiki tokias ir tokias paslaugas ir pan... jei reikia registruoti kazka tai butent kokias ?

 

dekoju uz pakantuma :)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kodel manote kad dar neverta kurti ?

as kaip tik neseniai susikuriau labai puikius rysius su keleta zmoniu. be to su seimos nariais nusprendeme kad tikrai butu verta pradeti ka nors savo... ipac jeigu as dizaino profesija paveldejau is tevo :)

tai mes abu ir dar pora nuspendem kazka padaryti...

problema tame kad jeigu jau darome... tai ir reklama reikes daryti....

pvz. i Lietuvos ryta, arba skelbimai, arba 15 min. noresiu ikelti maza reklama. bet nzn, ar reikia legalizuoti kazka ar ne.. ir koki mokesciai butu (nerasykite kad uz reklama reikes moketi, nes as tai zinau :D)

as kalbu apie rimta projekta. nes man jau atsibodo landzioti po forumus dienu dienas kad surasti i menesi viena tinkama uzsakyma :)

manau kad mes galetumeme ka nors rimto sukurti...

nera laiko i darbo birzabegieti ir eilese stoveti :)

(pagrinde cia mano tecio ideja, taip kad as tik labiau isikvepiau i darba negu jisai :D viskas bus formuojama profesionaliai...)

 

dekuj.

Redagavo mdaniel
Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 2 mėnesių...

Tarkime išsimu IV. Samdau tinklapių kūrėją pagal autorinę sutartį ir valstybei moku nuo jo darų kainos 15%, paskiau darbą parduodu įmonei pagal autorinę sutartį, ir už jį apmoku 15% Ar man dar valsybei reikia mokėti 27% nes girdėjau gandus, kad tuomet nereikia nereikia.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

kodel manote kad dar neverta kurti ?

as kaip tik neseniai susikuriau labai puikius rysius su keleta zmoniu. be to su seimos nariais nusprendeme kad tikrai butu verta pradeti ka nors savo... ipac jeigu as dizaino profesija paveldejau is tevo :D

tai mes abu ir dar pora nuspendem kazka padaryti...

problema tame kad jeigu jau darome... tai ir reklama reikes daryti....

pvz. i Lietuvos ryta, arba skelbimai, arba 15 min. noresiu ikelti maza reklama. bet nzn, ar reikia legalizuoti kazka ar ne.. ir koki mokesciai butu (nerasykite kad uz reklama reikes moketi, nes as tai zinau :D)

as kalbu apie rimta projekta. nes man jau atsibodo landzioti po forumus dienu dienas kad surasti i menesi viena tinkama uzsakyma :D

manau kad mes galetumeme ka nors rimto sukurti...

nera laiko i darbo birzabegieti ir eilese stoveti :D

(pagrinde cia mano tecio ideja, taip kad as tik labiau isikvepiau i darba negu jisai :D viskas bus formuojama profesionaliai...)

 

dekuj.

 

tame paciame lryte arba delfi ir kitur yra nemazai skelbimu visokiu ale "rimtu firmu" kurios net nera oficialiai iregistruotos. Tamsta irgi gali det reklama i spauda, televizija ar dar kur nors taciau anskciau ar veliau VMI gali susidomet tavo veikla arba koks nepatenkintas klientas apskus kokiai nors valstybes institucijai. As taip pat turiu tam tikra veikla, jinai irgi nera iregistruota taciau istatymai turi spraga ir as tuo pasinaudoju (kas ir kaip tikrai nepasakosiu todel neklauskit)

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 1 mėnesio...

Noredami registruoti indvidualia veikla, jums reikia kreiptis i VMI (Valstybine mokesciu inspekcija). Atvyke i VMI prieikite prie informacijos skyriaus arba prie kompiuterio kuriame turesite pasirinkti Indvidualios veiklos registravimas/isregistravimas. Siuo atveju rinkites registravimasi. Palaukite eileje kol ateis jusu eile. Prieja prie specelistes (tiesa ten visos durnes, todel iskarto reikalaukite, kad jums padetu, nes ten vaziuosite 5-6 kartus, kol viska normaliai padarysite) pasakykite, kad jums reikia indvidualios veiklos registravimo dokumentu. Paeme dokumentus kaip jau ir minejau iskarto prasykite, kad jums padetu. Pradeja pildyti dokumentus reikalaukite VEIKLOS KODU KNYGOS. Uzpilde dokumentus paduokite juos specelistei. Tuomet jums iskarto duos dokumenteli kuriame bus nurodyta, kad jums reikes atvykti po 10dienu, pabaigti visa registracija ir pasiimti savo indvidualios veiklos dokumentus (liudija), beja indviduali veikla ir indviduali imone yra du skirtingi dalykai. Nesuklyskite. Po dokumentu uzpildymo iskarto galesite dirbti. Metu pabaigoje jus turesite pasirinkti kokius mokescius jus noresite moketi valstybei... t.y ar 13% ar 23%. 13% labiau tinka zmonem, kurie beveik neturi daug islaidu, o i 23% ieina ir mokesciai ir islaidos. PVZ.: jus norit isteigti NT veikla arba imone (NT - nekilnojamasis turtas). Siuo atveju jus turesite daug vazineti, turesite didziules saskaitos del mobiliojo rysio. Todel reikia rinktis 23% procentus. O jei to nebutu tuomet reiketu rinktis 13%. Jei neklystu tai jei apyvarta siekia 100000lt tuomet indvidualios veiklos daryti nereikia, iskarto reiktu daryti arba indvidualia imone su verslo patentu arba UAB. Taciau tiek indvidualiai imonei tiek UAB reikia buhalterio, o indvidualiai veiklai ne.

As pats esu isteiges indvidualia imone ir ruosiuosi steigti UAB.

P.S pradzioje galvokite kaip prasisukti be nuostolio, o paskui jau atsiprasant bus px.

Tikiuosi kazkiek padejau ;). Jei ka pm.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 2 savaičių...

"3. NAUDA išsigryninant taškus

 

Jei jūs vykdote komercinį projektą (tam Jums reikės individualios veiklos pažymos arba individualios imonės), galime pasiūlyti galimybę lankytojų ir rėmėjų taškus jums išgryninti į pinigus. Minimali išmokama suma 100Lt plius PVM. Mes savo pajamas su Jumis daliname 50%-50%. Surinkus išmokėjimui 100Lt plius PVM sumą, jūs išrašote sąskaitą mums, pateikiate pažymą ir mes pervedame pinigus į Jūsų nurodytą sąskaita. Naudotis šia funkcija labai paprasta!"

 

tarkim pasiimu ind. veiklos pažymą iš vmi. Man kažkaip reiks pildyt buhalteriją ar pnš? nes metų gale reikia pateikt ataskaitą kieksuprantu, kad mokesčius sumokėt. Kokia forma man ją pateikt? (negi užtenka pasirašyt "turėjau pajamų xxxxxLt. išlaidų-xxxxlt)? ar ind.veiklai reikia atskirą saskaitą banke kurt? vienžo, jei kam nesunku-paaiškinkit visą procesą, būsiu dėkingas :lol:

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 1 mėnesio...
Šiandien buvau VMI, domėjausi dėl Individualios veiklos. Man pasakė, kad kiekvieną mėnesį reiks mokėt virš 100 litų sodrai. Ar nėra kokios kitos alternatyvos, tarkim, jeigu nėra pelno, nėra ir mokesčių ar kažkas tokio. :)
Yra viena galimybė: jei kur nors oficialiai dirbi (kad ir minimumą gauni), tai darbdavys už Tave jau sumoka įmokas sodrai, tad užsiimant individualia veikla papildomai Tau Sodrai mokėti nebereikia.

Tad dirbantiems individuali veikla ir yra "jei gaunu pelno, tai moku mokesčius, jei negaunu - nieko nemoku".

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Yra viena galimybė: jei kur nors oficialiai dirbi (kad ir minimumą gauni), tai darbdavys už Tave jau sumoka įmokas sodrai, tad užsiimant individualia veikla papildomai Tau Sodrai mokėti nebereikia.

Tad dirbantiems individuali veikla ir yra "jei gaunu pelno, tai moku mokesčius, jei negaunu - nieko nemoku".

 

O gal žinai, kaip su darbu puse etato? Ar vykdant individualią veiklą ir dirbant puse etato taip pat reikia mokėti tuos ~120lt / mėn?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  • po 3 mėnesių...

jei ka, tai moketi sodrai reikia puse bazines pensijos, kas siuo metu sudaro 158 lt/men, pats tiek moku. (cia tik patikslinau skaicius).

 

o va kaip del to darbo, jei dirbsiu normalu darba, tai uz mane darbdavys mokes sodrai, kaip sako t-mix, sita ir pats girdejau. bet nuo pelno, vis tiek metu gale kazkaip lygtais reikia moketi mokescius. dar sito iki galo negaliu issiaiskint.

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

O tarkime jei esi dirbantis, ir nori užsimti papildomai dar IV ar reikia darbdaviui apie tai pranešti?

 

24 laukelyje ,,Darbo laikas“ turi būti įrašomas nuolatinio gyventojo darbo laikas (kada mokesčių administratorius galėtų jį rasti individualios veiklos vietoje), pvz.: ,,nuo 08 : 15 iki 17 : 45“.

 

Tai kaip čia dėl to? kartais tarkime veiklą vykdai, kartais nevykdai savo pasirinktą valandą takime nuo 18h iki 21h? Kas tada jei neranda? be to ar dažnai jie vaikšto?

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Prisijunkite prie diskusijos

Jūs galite rašyti dabar, o registruotis vėliau. Jeigu turite paskyrą, prisijunkite dabar, kad rašytumėte iš savo paskyros.

Svečias
Parašykite atsakymą...

×   Įdėta kaip raiškusis tekstas.   Atkurti formatavimą

  Only 75 emoji are allowed.

×   Nuorodos turinys įdėtas automatiškai.   Rodyti kaip įprastą nuorodą

×   Jūsų anksčiau įrašytas turinys buvo atkurtas.   Išvalyti redaktorių

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Įkraunama...
  • Dabar naršo   0 narių

    Nei vienas registruotas narys šiuo metu nežiūri šio puslapio.

  • Prisijunk prie bendruomenės dabar!

    Uždarbis.lt nariai domisi verslo, IT ir asmeninio tobulėjimo temomis, kartu sprendžia problemas, dalinasi žiniomis ir idėjomis, sutinka būsimus verslo partnerius ir dalyvauja gyvuose susitikimuose.

    Užsiregistruok dabar ir galėsi:

    ✔️ Dalyvauti diskusijose;

    ✔️ Kurti naujas temas;

    ✔️ Rašyti atsakymus;

    ✔️ Vertinti kitų žmonių pranešimus;

    ✔️ Susisiekti su bet kuriuo nariu asmeniškai;

    ✔️ Naudotis tamsia dizaino versija;

    ir dar daugiau.

    Registracija trunka ~30 sek. ir yra visiškai nemokama.

  • Naujausios temos

  • Karštos temos

×
×
  • Pasirinkite naujai kuriamo turinio tipą...